UNIÓN CANINA

Educació i ensinistrament caní professional, experts en gestió del comportament i comunicació canina.

QUI SOM?

Em dic Irma Pujol i sóc la fundadora i coordinadora de l’escola d’educació canina: UNIÓN CANINA

Porto des del 2015 activa al món caní, iniciant-me en l’àmbit clínic-veterinari i en correlació amb el conductual, emocional, comunicactiu i psicològic. És tanta la passió que sento pels gossos i el seu benestar que he sentit sempre la necessitat de dedicar el meu temps complet a aquesta professió. A principis de 2019, després d’un període d’investigació i formació, i davant la situació urgent actual en la que es troben els nostres companys de quatre potes, concebo el projecte: UNIÓN CANINA. Amb la finalitat d’acostar l’educació canina respectuosa a tots aquells que conviuen amb gos a la seva llar.

​Actualment, visc amb dues akita inu japoneses (Nua i Nit) i una husky siberià (Moon). Heu de saber que les culpables de la meva decisió d’emprendre aquest camí van ser elles.

Com a molts companys de professió els passa, van arribar a les meves mans unes gosses poc usuals, amb unes “conductes especials”, caràcters complicats i unes “perronalitats” arrasadores. Tot i dedicar-me prèviament al món del gos, considero que mai es tenen suficients coneixements per a entendre un ésser viu emocional. Vaig iniciar, doncs, un procés formatiu que seguirà present al llarg de la meva vida. Vull entendre cada vegada millor els gossos, evolucionar al seu costat, ser la seva veu en una societat sorda i accelerada, aprendre d’ells, que son els millors mestres de vida.

Segons la nostra filosofia, la relació entre tutor i gos ha d’estar basada en el respecte i la confiança mutua. Quan un gos entra a la vostra llar, s’uneix a una nova família, a uns horaris establerts, a unes costums i a unes normes, a una VIDA que ell no té la possibilitat d’escollir. Precisament, per això, cal que fem un esforç, com a mínim, per entendre’l i donar-li una bona qualitat de vida, una relació sana i respectuosa.

A l’hora de treballar amb els gossos, cal que pensem en ells, siguem empàtics i estudiem bé el seu comportament per no caure en els abusos ni el maltracte (que tant habitual és en l’ensinistrament caní actual). El teu gos forja un fort enllaç amb tu des del minut zero, no tinguis el més mínim dubte de que ho ets tot per ell. Si detectes conductes que tu consideres poc adequades per a viure en societat és perquè, probablement té problemes de gestió emocional o no sap com funciona “el món humà”.

És essencial entendre que un gos és un company, un amic, un altre membre més de la teva família, que de segur aportarà un gran valor a la teva vida. La relació amb ell, sota la visió d’UNIÓN CANINA ha d’estar basada en la confiança, l’afecte, la responsabilitat, el respecte i la coherència.

Estem en constant formació

Una de les principals coses que ens caracteritzen és la nostre incansable aspiració a saber més, a formar-nos de manera constant. Sempre ens mantenim actualitzades i en renovació continuada per a oferir el millor de nosaltres. I és que el món de l’educació canina està en constant creixement! A diari, apareixen estudis científics que revelen nova informació, sobretot en el camp de la neurociència. I és per això, que creiem que el nostre propi aprenentatge és una part fonamental quan s’educa el gos des del coneixement, anant molt més enllà d’aplicar unes simples tècniques.
Malhauradament, encara hi ha moltes persones que apliquen tècniques del segle passat, amb eines que van estar creades per generar dolor als animals (com els collars d’escanyament, d’impulsos, de pues, etc.). Que ho fan de manera desmesurada, a través de la imposició i, respaldant-se moltes vegades, en teories obsoletes i fora de context. Nosaltres pretenem obrir un nou ventall d’opcions, amb una ment ben oberta i amb l’evidència científica de la nostra part. Tractant als gossos com es mereixen, amb respecte i cooperació, obtenint un millor vincle i una relació d’alt valor.

Els nostres valors fonamentals

Respecte

Treballem sempre des del respecte mutuu, creiem que és la base de TOT. Si treballem amb COHERÈNCIA i empatia, tot seguirà el seu curs.

Vincle

Li donem una gran importància al vincle entre guia i gos. La connexió entre ambdós és fonamental.

Actitut

El principal reforç pel nostre gos, som nosaltres mateixos. Amb una actitut motivadora aconseguirem els millors resultats.

Equip

L’objectiu és que siguem el millor equip. Que forgem una relació indestructible amb el nostre gos i que puguem aconseguir JUNTS tots els nostres objectius!

Confiança

És bàsica a qualsevol relació sana. Hem d’aconseguir guanyar-nos la seva confiança i, tanmateix, confiar nosaltres en ell també.

Esforç

Ser molt constants i esforçar-nos a diari donarà els seus fruits, sigueu pacients!

“L’Irma és una professional fantàstica i, també, una persona impressionant que s’involucra al 100%.

No deixarem de treballar amb ella perquè tot el que ens ensenya té molt valor.”

«L’Irma és una professional fantàstica i, també, una persona impressionant que s’involucrà al 100%.

No deixarem de treballar amb ella perquè tot el que ens ensenya té molt valor

Aida Duque Sant Hipòlit de Voltregà

Encara no coneixes el nostre llibre?

Al llarg de la nostra carrera en l’àmbit de l’educació canina, hem trobat la gran necessitat d’aclarir la ment de molts tutors de gos. Hi ha tanta informació a l’abast, que les persones han acabat malinterpretant conceptes i aplicant metodologies sense sentit. Fet que ha acabat repercutint a la salut tant física com mental dels nostres estimats companys de quatre potes. Viure a una societat carregada de presses que vol resultats ràpids sense implicar-se, ha acabat de fer esclatar aquesta bomba de rellotgeria.

Aquest llibre no només pretén explicar l’origen del gos, sinó també, oferir un interessant debat sobre el gos del segle XXI i el “propietari actual”. Plantejant un punt de vista actualitzat i recolzant-se en les més recents investigacions, de manera honesta i amable cap a l’animal, emprendrem el camí cap a l’educació canina respectuosa.